2. Verificare PRAM

Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop:

  • Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
  • Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;
  • Verificare continuitatii nulului de protectie.

Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata la intervalele de timp prevazute in normativele tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, iar prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie, asigurarea bunurilor, a locuintelor, a cladirilr de birouri, a depozitelor, etc..

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatrinirea izolatiilor, cabluri/fire de proasta calitate, cerinte legale Securitate si Sanatate in Munca – Protectia Muncii/Situatii de Urgenta -PSI.

In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic (de doua ori pe an).

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

In urma analizarii acestor masuratori se emit Rapoartele de incercari pentru instalatia verificata, rapoarte  care certifica starea instalatiilor si echipamentelor electrice. In cazul in care apar neconformitati, acestea vor fi mentionate in raport, iar partea de instalatie care este defecta va fi sigilata pentru a nu pune in pericol viata utilizatorilor (pana la remedierea situatiei).

In cazul in care valorile masurate nu corespund normelor, rezulta ca instalatia prezinta pericol de electrocutare, iar paratrasnetul nu mai prezinta siguranta impotriva incendierii in caz de trasnet.

Pentru evitarea acestor evenimente nedorite, pot remedia rapid problemele si pot executa reverificare PRAM pentru siguranta Dvs.

Executia lucrarilor se efectueaza in baza unui contract de prestari servicii.

Pentru o cotatie de pret, va rog sa nu ezitati sa ma contactati.
Cu stima,
Grigore Nicolae

Calendar

May 2018
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Comercializez materiale si aparataj pentru instalatiile electrice

- Aparataj ultraterminal
- Prize si fise industriale
- Cabluri si conductori electrici curenti slabi
- Doze
- Trasee pentru cabluri
- Impamantare
- Aparate modulare de protectie si comanda
- Cofrete si tablouri metalice
- Accesorii tablouri electrice
- Protectii si automatizari industriale
- Tablouri electrice
- Sigurante monopolare si bipolare